Biobloemen – Blije bloemen

Het seizoen van de bio (buiten)bloemen zit er weer op.

Voor de andere bloemen blijven we nog even bij de normale handel, natuurlijk met aandacht voor zo duurzaam (MPS-A) mogelijk geproduceerde bloemen.

Mr. Bouquet heeft ondertussen toegang tot verschillende plukweiden (CSA boerderijen) in de omgeving van Antwerpen en Mechelen. Naast biogroenten zijn er tijdens het (buiten)seizoen ook – in meer of mindere mate – (bio)snijbloemen beschikbaar. Het aanbod  wordt gestuurd door de seizoenen en de (weers)omstandigheden. U kan er ook als particulier terecht om zelf uw boeket te plukken.

FERM is een project van Veerle en Sander. FERM staat voor duurzame, lokale en biologische landbouw die de bodem goed verzorgt en gezonde groenten en bloemen produceert. Meer weten over Ferm: fermbio

FERM biedt de eigen verbouwde producten ook direct te koop aan middels veldverkoop. Vanaf mei kan je bij hen terecht voor kraakverse biologische groenten, kruiden en bloemen in de Vennestraat – tegenover huisnr. 7 – te Hombeek (bij Mechelen).

LOOF en BEZEN (Wommelgem)

Sinds 2019 telen Tom en Kaat biologische groenten, fruit en bloemen volgens het principe van CSA, landbouw gedragen door een gemeenschap van ‘afnemers’ die zich engageren door vooraf een afgesproken deel te betalen om zo het risico mee te dragen.

Klik hier Inschrijven , Fortbaan ter hoogte van nummer 116, 2160 Wommelgem

Meer weten over het hoe en waarom bio en biobloemen? biomijnnatuur