FERM (Juffer)

Sier- en eetbloemen en theekruiden

FERM is een project van Veerle en Sander. Ik ontmoette Veerle afgelopen zomer op Botanik (De Singel, Antwerpen) en wist meteen dat ik haar bloemen wilde.
Recent kochten Veerle en Sander 1.5 hA vruchtbare landbouwgrond in Hombeek, Mechelen, waar ze biologische groenten, kruiden en bloemen zullen kweken. Ze volgden een opleiding biologische landbouw – waar ze elkaar leerden kennen – en startten nadien hun eigen eerste bedrijfjes op. Sander verbouwde groenten bij ‘t Middenveld en Veerle kweekte en verkocht bloemen en (thee)kruiden onder de naam Juffer.

FERM staat voor duurzame, lokale en biologische landbouw die de bodem goed verzorgt en gezonde groenten en bloemen produceert. Mr H Bouquet is fier om met hen samen te werken en zo veel als mogelijk sier- en eetbloemen en kruiden af te nemen. Natuurlijk binnen de grenzen van het aanbod dat gestuurd wordt door de seizoenen en de (weers)omstandigheden. De eerste resultaten van hun noeste arbeid worden in april-mei 2018 in de winkel in Antwerpen verwacht.

Wat mag je zoal verwachten in de winkel in Antwerpen?
Sierbloemen, eetbloemen en ‘thee’-bloemen en -kruiden. Als je meer in detail de beschikbare soorten wil kennen, klik dan op de link naar de webstek van Ferm: fermbio

FERM zal de eigen verbouwde producten ook direct te koop aanbieden. Vanaf mei kan je bij hen terecht voor kraakverse biologische groenten, kruiden en bloemen in de Vennestraat – tegenover huisnr. 7 – te Hombeek (bij Mechelen).